19 April 2017

Chakras and Crystals

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Kρυσταλοθεραπεία

ΤΑ ΕΠΤΑ ΤΣΑΚΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΙ 

Εισαγωγή

Σε κάθε ζωντανό σώμα,  λέγεται ότι υπάρχει μια σειρά ενεργειακών πεδίων, ή κέντρων της συνείδησης, τα οποία ανομάζονται Τσάκρα, από τις Ταντρικές διδασκαλίες. Είναι ακόμη γνωστά σαν Τροχοί ή Πάντμας/Padmas, (λωτοί). Οι κρύσταλλοι μας βοηθούν να καθαρίσουμε και να ενεργοποιήσουμε  κάθε Τσάκρα. Τα Τσάκρας σχετίζονται με μια λεπτή, κρυφή ενέργεια που βρίσκεται επίσης γύρω από τη σπονδυλική στήλη κι ονομάζεται Κουνταλίνι από τους Σακτιστές ή Τούμο, στη Θιβετανική Βουδιστική Τάντρα. Όμως και πολλές άλλες θρησκείες, χωρίς να συσχετίζουν την αλληλεπίδραση των τσάκρα με ορισμένους πολύτιμους ή ημιπολύτιμους λίθους, χρησιμοποιούν κρυστάλλους στις αμφιέσεις τους και στα εξαρτήματα τους. Ακόμη κι ένας μικρός δίσκος με μερικούς κρυστάλλους βελτιώνει την ατμόσφαιρα σε ένα χώρο. Οι κρύσταλλοι ενισχύουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα σας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εστιάσετε στη βελτίωση πολλών πλευρών της ζωής σας.  Παρακάτω αναφέρονται κατάλληλες πέτρες για κάθε τσάκρα, σύμφωνα με μελετητές του Φενγκ Σούι.

Σαχασράρα ~ Στέμμα ~ Έβδομο Τσάκρα

Άζνα ~ Τρίτο Μάτι ~ Έκτο Τσάκρα

18 April 2017

Τα Ασκληπιεία και η θεραπευτική μουσική

Η βασική μέθοδος θεραπείας στα Ασκληπιεία ήταν η υπνοθεραπεία. Όμως χρησιμοποιούσαν και ήχους ως θεραπεία. Η θεραπευτική μουσική στα Ασκληπιεία δεν παιζόταν μόνο από μουσικά όργανα αλλά υπήρχε και στα στοιχεία του φυσικού περιβάλλοντος. Έτσι πάντα ένα Ασκληπιείο έπρεπε να έχει τρεχούμενο νερό γιατί ο ήχος του μετέφερε θεραπευτικές δονήσεις.
Στη μουσική χρησιμοποιούσαν την Πυθαγόρεια σκάλα για την οποία έχομε συνδέσμους προς αγγλικά κείμενα αλλά σε επόμενες δημοσιεύσεις θα μεταφραστεί μια περίληψη στα ελληνικά.

Γη, Νερό, Αέρας και Φωτιά.

Ο Τίμαιος κάνει εικασίες σχετικά με τη σύνθεση των τεσσάρων στοιχείων που κάποιοι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι αποτελούσαν το φυσικό σύμπαν: γη, νερό, αέρας και φωτιά. Ο Τίμαιος συνδέει κάθε ένα από αυτά τα στοιχεία σε ένα ορισμένο πλατωνικό στερεό:. Το στοιχείο της γης είναι ένας κύβος, του αέρα ένα οκτάεδρο, του νερού ένα εικοσάεδρο, και της φωτιάς ένα τετράεδρο. Κάθε ένα από αυτά τα τέλεια πολύεδρα αποτελείται από τρίγωνα 30-60-90 και 45-45-90. Η επιφάνεια κάθε στοιχείου θα μπορούσε να αναλυθεί στα συστατικά ορθογώνια τρίγωνα, είτε ισοσκελή ή σκαληνά, τα οποία όλα μαζί σχηματίζουν το σύνολο της φυσικής ύλης. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ύλης, όπως η ικανότητα του νερού να σβύνει τη φωτιά, στη συνέχεια συνδυάζονται με το σχήμα και το μέγεθος των τριγώνων που τα αποτελούν. Το πέμπτο στοιχείο (πλατωνικό στερεό) είναι τα δωδεκάεδρα, των οποίων οι επιφάνειες δεν είναι τριγωνικές, και αντιπροσωπεύει το σχήμα του Σύμπαντος ως συνόλου, πιο πολύ προσεγγίζει μια σφαίρα, την οποία ο Τίμαιος  θεωρεί ως το σχήμα στο οποίο ο Θεός έχει σχηματίσει το Σύμπαν.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΣΥΓΚΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑΣ ΣΚΑΛΑΣ

Pythagorean_tuning

432hz tuning-frequency

Χρυσή_τομή

Ακολουθεί βίντεο από σύγχρονο καλλιτέχνη αρχαίας ελληνικής μουσικής, όπως εικάζεται ότι ακουγόταν στα Ασκληπιεία.

 Θεραπευτική μουσική Ασκληπιείων


Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας.


        ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ




City Beneath the Waves: Pavlopetri - Η αρχαιότερη βυθισμένη πόλη του κόσμου

Pavlopetri  in Greece is the world's oldest submerged city.  BBC  Two follows the excavation of the site and, using CGI, rebuilds the ...